Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosthem

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oosthem heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij goede informatie over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Oosthem en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oosthem

Alarminstallatie Oosthem laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosthem? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor maak je een plan welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosthem en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Oosthem?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 tot wel €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oosthem.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosthem (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosthem. Zij werken met gangbare merken als Aritech en Leverkusen. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Heeg, Hommerts, Abbega en Westhem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Oosthem te beperken. Check ook extra informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oosthem vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link + Yale, Netamo, Eufy, Arlo, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oosthem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oosthem voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1175,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Liever haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oosthem.


Postcodegebied: 8618

Plaats een reactie