Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hommerts

Met een alarmsysteem in Hommerts kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp verstrekken we goede informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Hommerts en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hommerts

Alarminstallatie Hommerts laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hommerts? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hommerts en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Hommerts?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Hommerts.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hommerts (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hommerts. Zij kunnen je helpen met merken zoals Aten en Lampertz. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Jutrijp, Uitwellingerga, Heeg en Oosthem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hommerts te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hommerts vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link + Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hommerts?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hommerts voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1200,00. De precieze prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Hommerts.


Postcodegebied: 8622

Plaats een reactie