Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Havelte

Door het installeren van een alarmsysteem in Havelte heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Havelte en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-havelte

Alarminstallatie Havelte aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator analyseert de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Havelte? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier maak je een plan welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Havelte en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Havelte?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Daarnaast heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot wel €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot wel €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 oplopend tot €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Havelte.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Havelte (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Havelte. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sanyo en JAGO. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Darp, Havelterberg, De Schiphorst en Ansen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Havelte te verminderen. Lees ook meer info over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Havelte vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch & Netamo, Eve, Yale, Hombli, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Havelte?

De kosten van een slim alarmsysteem in Havelte voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1275,00. De normale prijs is afhakelijk van het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Havelte.


Postcodegebied: 7970, 7971

Plaats een reactie