Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ansen

Door middel van een alarmsysteem in Ansen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp check je handige informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Ansen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-ansen

Alarminstallatie Ansen laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ansen? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor markeer je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ansen en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ansen?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerveld gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 – €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 – €2950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Ansen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ansen (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ansen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Texecom en Aver. Of klik door voor bedrijven en installateurs in De Schiphorst, Havelte, Dwingeloo en Ruinen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Ansen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ansen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link & Yale, Arlo, Hombli, Eufy, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ansen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ansen voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €800,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €40,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per unit. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera voor €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Ansen.


Postcodegebied: 7964

Plaats een reactie