Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Schiphorst

Door het installeren van een alarmsysteem in De Schiphorst kan je met een gerust hart de deur uit. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp check je populaire info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in De Schiphorst en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-de-schiphorst

Alarminstallatie De Schiphorst laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Schiphorst? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Schiphorst en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in De Schiphorst?

Vergelijk tarieven van bedrijven in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Meppel kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot +/- €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 – €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 – €2500,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in De Schiphorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Schiphorst (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Schiphorst. Zij kunnen je helpen met merken zoals First Alert en Panasonic. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Havelte, Darp, Ansen en Dwingeloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in De Schiphorst te beperken. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf De Schiphorst vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link of Hombli, Eufy, Eve, Arlo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in De Schiphorst?

De kosten van een volledig alarmsysteem in De Schiphorst voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1025,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €35,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur De Schiphorst.


Postcodegebied: 7966

Plaats een reactie