Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijhe

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Wijhe is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we handige informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder bieden we op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Wijhe en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-wijhe

Alarminstallatie Wijhe aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijhe? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijhe en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Wijhe?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Olst-Wijhe houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot wel €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Wijhe.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijhe (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijhe. Zij werken met gangbare merken als Sun en Axis. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Heino, Lierderholthuis, Wesepe en Olst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Wijhe te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Alarmlicht.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Wijhe vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link & Eufy, Eve, Hombli, Netamo, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wijhe?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wijhe voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1425,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit controleert een centralist wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Wijhe.


Postcodegebied: 8121, 8130, 8131

Plaats een reactie