Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Olst-Wijhe

Dankzij een alarmsysteem in Olst-Wijhe beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp tonen wij goede info over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Olst-Wijhe en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-olst-wijhe

Alarminstallatie Olst-Wijhe laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Olst-Wijhe? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan weet je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Olst-Wijhe en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Olst-Wijhe?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Olst-Wijhe houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot en met €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Olst-Wijhe.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Olst-Wijhe (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Olst-Wijhe. Zij kunnen je helpen met merken zoals ABUS en Axis. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Epe, Heerde, Raalte en Oldebroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Olst-Wijhe te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Olst-Wijhe vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, TP-Link, D-Link, EZVIZ of Netamo, Eve, Yale, Arlo, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Olst-Wijhe?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Olst-Wijhe voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1075,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per unit. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Olst-Wijhe.


Postcodegebied: 8121, 8130, 8131

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie