Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Marle

Door middel van een alarmsysteem in Marle beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs check je betrouwbare details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Marle en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-marle

Alarminstallatie Marle laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist controleert het signaal en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Marle? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Marle en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Marle?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Olst-Wijhe beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. Ook heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €2000,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1750,00 tot €2900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Marle.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Marle (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Marle. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Samsung en Heek. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Swifterbant, Biddinghuizen, Welsum en Veessen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Marle te verkleinen. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Marle vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Bosch, TP-Link, D-Link of Hombli, Arlo, Eve, Netamo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Marle?

De kosten van een slim alarmsysteem in Marle voor thuis liggen tussen de €525,00 en €975,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Marle.


Postcodegebied: 8198

Plaats een reactie