Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dussen

Dankzij een alarmsysteem in Dussen kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij uitgebreide details over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we hier erkende beveiligingsbedrijven in Dussen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-dussen

Alarminstallatie Dussen plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist analyseert de melding en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dussen? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo ontdek je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dussen.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Dussen?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Altena laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 – €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot wel €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2200,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Dussen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dussen (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dussen. Zij hebben ervaring met merken als Clarius en ABUS. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Hank, Andel, Babyloniënbroek en Meeuwen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Dussen te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Dussen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Somfy, TP-Link, Bosch of Yale, Hombli, Eve, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Dussen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Dussen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €900,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij overval, inbraak of brand. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €45,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per camera. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Dussen.


Postcodegebied: 4270, 4271

Plaats een reactie