Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kats

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Kats beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Kats en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-kats

Alarminstallatie Kats plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kats? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kats en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Kats?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Noord-Beveland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €2050,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Kats.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kats (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kats. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Trias en Lloyd. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Colijnsplaat, Wissenkerke, Kortgene en Kloetinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Kats te beperken. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Kats vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch + Yale, Eve, Hombli, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Kats?

De kosten van een goed alarmsysteem in Kats voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €250,00 p/stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Kats.


Postcodegebied: 4485

Plaats een reactie