Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Scharendijke

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Scharendijke schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Scharendijke en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-scharendijke

Alarminstallatie Scharendijke laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Scharendijke? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Scharendijke.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Scharendijke?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Schouwen-Duiveland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Verder zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot wel €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2800,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Scharendijke.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Scharendijke (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Scharendijke. Zij kunnen je helpen met merken zoals Axis en GigaMedia. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Ellemeet, Renesse, Kerkwerve en Brouwershaven.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Scharendijke te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Scharendijke vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zeeland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, EZVIZ, D-Link & Eufy, Netamo, Eve, Yale, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Scharendijke?

De kosten van een slim alarmsysteem in Scharendijke voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 & €40,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Scharendijke.


Postcodegebied: 4322

Plaats een reactie