Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schouwen-Duiveland

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Schouwen-Duiveland verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Schouwen-Duiveland en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-schouwen-duiveland

Alarminstallatie Schouwen-Duiveland laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator analyseert de situatie en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schouwen-Duiveland? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schouwen-Duiveland en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Schouwen-Duiveland?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Schouwen-Duiveland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot +/- €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1025,00 – €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1150,00 tot wel €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Schouwen-Duiveland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schouwen-Duiveland (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schouwen-Duiveland. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Energizer en Honeywell. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Middelburg, Veere, Altena en Giessenlanden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Schouwen-Duiveland te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schouwen-Duiveland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch + Eufy, Yale, Netamo, Hombli, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Schouwen-Duiveland?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schouwen-Duiveland voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €900,00. De echte prijs komt tot stand door het soort alarm, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €425,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Schouwen-Duiveland.


Postcodegebied: 4316

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie