Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Zeeland

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Provincie Zeeland kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs lees je betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Provincie Zeeland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

Alarminstallatie Provincie Zeeland plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Zeeland? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan weet je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Zeeland en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Provincie Zeeland?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in deze regio laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot wel €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 – €2500,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Provincie Zeeland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Provincie Zeeland te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Provincie Zeeland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Provincie Zeeland voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €900,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €37,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Provincie Zeeland.


Bekijk erkende installateurs in Schouwen-Duiveland, Middelburg, Veere, Vlissingen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Hulst en Tholen.