Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Purmer

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Purmer voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Purmer en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-purmer

Alarminstallatie Purmer laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Purmer? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Daardoor maak je een plan welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Purmer.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Purmer?

Vergelijk tarieven van experts uit jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Edam-Volendam kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 tot +/- €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Purmer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Purmer (oktober 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Purmer. Zij werken met gangbare merken als Jockel en Zorg Totaal. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in De Rijp, Graft, Hobrede en Schardam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Purmer te verkleinen. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Purmer vergelijken in oktober 2023

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam, EZVIZ + Eve, Eufy, Hombli, Arlo, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Purmer?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Purmer voor thuis liggen ongeveer tussen de €375,00 en €1225,00. De echte prijs hangt af van het soort systeem, de extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 per unit. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera voor €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Purmer.


Postcodegebied: 1481

Plaats een reactie