Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Austerlitz

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Austerlitz beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Austerlitz en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-austerlitz

Alarminstallatie Austerlitz aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Austerlitz? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Austerlitz en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Austerlitz?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Zeist kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot +/- €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Austerlitz.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Austerlitz (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Austerlitz. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Wertheim en Copper Safety. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Bilthoven, Den Dolder, Woerdense Verlaat en Wilnis.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Austerlitz te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Austerlitz vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link, Bosch & Eufy, Yale, Eve, Netamo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Austerlitz?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Austerlitz voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1425,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €300,00 per camera. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Austerlitz.


Postcodegebied: 3710, 3711

Plaats een reactie