Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bilthoven

Dankzij een alarmsysteem in Bilthoven heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we handige informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Bilthoven en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-bilthoven

Alarminstallatie Bilthoven aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bilthoven? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bilthoven en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Bilthoven?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente De Bilt beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 – €2050,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Bilthoven.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bilthoven (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bilthoven. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Vaiani en Sony. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Den Dolder, Bosch en Duin, Austerlitz en Woerdense Verlaat.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Bilthoven te verkleinen. Check ook extra informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Bilthoven vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, EZVIZ, TP-Link, Foscam of Netamo, Eufy, Yale, Arlo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Bilthoven?

De kosten van een slim alarmsysteem in Bilthoven voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €850,00. De totale prijs is afhakelijk van het soort systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €35,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per aansluiting. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Bilthoven.


Postcodegebied: 3720, 3721, 3722, 3723

Plaats een reactie