Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bosch en Duin

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Bosch en Duin beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je goede informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Bosch en Duin en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-bosch-en-duin

Alarminstallatie Bosch en Duin laten installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bosch en Duin? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bosch en Duin en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Bosch en Duin?

Vraag offertes op bij installateurs in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Zeist beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot +/- €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1750,00 tot +/- €2850,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Bosch en Duin.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bosch en Duin (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bosch en Duin. Zij werken met gangbare merken als EI Electronics en Fixapart. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Groenekan, Maartensdijk, Den Dolder en Bilthoven.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven handig tips om de kans op inbraak in Bosch en Duin te beperken. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bosch en Duin vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link of Arlo, Eufy, Hombli, Netamo, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Bosch en Duin?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bosch en Duin voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1375,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €200,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Bosch en Duin.


Postcodegebied: 3735

Plaats een reactie