Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Barger-Compascuum

Door middel van een alarmsysteem in Barger-Compascuum kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je handige informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Barger-Compascuum en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-barger-compascuum

Alarminstallatie Barger-Compascuum aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert analyseert de melding en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Barger-Compascuum? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo ontdek je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Barger-Compascuum.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Barger-Compascuum?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Emmen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €2300,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Barger-Compascuum.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Barger-Compascuum (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Barger-Compascuum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Recommand en PowerSonic. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Nieuw-Dordrecht, Erica, Emmer-Compascuum en 2e Valthermond.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Barger-Compascuum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Barger-Compascuum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Somfy, TP-Link, Bosch + Eve, Netamo, Hombli, Yale, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Barger-Compascuum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Barger-Compascuum voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1200,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type installatie, de aanvullende diensten zoals camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €55,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Barger-Compascuum.


Postcodegebied: 7884

Plaats een reactie