Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dongen

Met een alarmsysteem in Dongen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs delen wij goede info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Dongen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-dongen

Alarminstallatie Dongen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dongen? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dongen.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Dongen?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Dongen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 – €1500,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot wel €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Dongen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dongen (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dongen. Zij werken met gangbare merken als Zorg Totaal en X-Gen. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Dongen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Dongen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Foscam of Eve, Eufy, Netamo, Yale, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Dongen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Dongen voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1375,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €40,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per unit. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Dongen.


Postcodegebied: 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie