Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oisterwijk

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oisterwijk voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp check je praktische informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oisterwijk en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oisterwijk

Alarminstallatie Oisterwijk laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker analyseert de melding en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oisterwijk? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie kom je erachter welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oisterwijk.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Oisterwijk?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Oisterwijk laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot wel €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2400,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Oisterwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oisterwijk (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oisterwijk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Rokonet en TruPortal. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Hilvarenbeek, Dongen, Goirle en Tilburg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oisterwijk te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oisterwijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link, Bosch & Yale, Arlo, Hombli, Netamo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oisterwijk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oisterwijk voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1325,00. De offerteprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oisterwijk.


Postcodegebied: 5060, 5061, 5062, 5063

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie