Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haaren

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Haaren beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we handige details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Haaren en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-haaren

Alarminstallatie Haaren plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haaren? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haaren en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Haaren?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Oisterwijk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot wel €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 – €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot wel €2950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Haaren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haaren (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haaren. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GO en Clarius. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Biest-Houtakker, Esbeek, Biezenmortel en Udenhout.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Haaren te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haaren vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy & Hombli, Eve, Netamo, Eufy, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Haaren?

De kosten van een goed alarmsysteem in Haaren voor thuis liggen tussen de €575,00 en €950,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Haaren.


Postcodegebied: 5076

Plaats een reactie