Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Taarlo

Door middel van een alarmsysteem in Taarlo beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp lees je praktische informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Taarlo en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-taarlo

Alarminstallatie Taarlo installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Taarlo? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier ontdek je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Taarlo en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Taarlo?

Vergelijk tarieven van vakmannen in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Tynaarlo houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Eveneens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot wel €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot +/- €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Taarlo.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Taarlo (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Taarlo. Zij hebben ervaring met merken als Omikron en Unisafe. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Rhee, Ter Aard, Zeegse en Vries.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Taarlo te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Taarlo vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, EZVIZ, Bosch, D-Link of Yale, Arlo, Eufy, Hombli, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Taarlo?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Taarlo voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1125,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camera’s of gasmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €40,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Taarlo.


Postcodegebied: 9485

Plaats een reactie