Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Akmarijp

Door het installeren van een alarmsysteem in Akmarijp beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij praktische details over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Akmarijp en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-akmarijp

Alarminstallatie Akmarijp installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Akmarijp? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Akmarijp en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Akmarijp?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2400,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Akmarijp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Akmarijp (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Akmarijp. Zij kunnen je helpen met merken zoals Urmet en Camos. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Terkaple, Woudsend, Echtenerbrug en Bantega.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we relevante tips de kans op inbraak in Akmarijp te limiteren. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Akmarijp vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ of Eufy, Arlo, Eve, Netamo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Akmarijp?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Akmarijp voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1075,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type installatie, het aantal extra opties zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Akmarijp.


Postcodegebied: 8541

Plaats een reactie