Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Echtenerbrug

Door het installeren van een alarmsysteem in Echtenerbrug kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp tonen wij goede informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Echtenerbrug en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-echtenerbrug

Alarminstallatie Echtenerbrug installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Echtenerbrug? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Echtenerbrug en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Echtenerbrug?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Fryske Marren houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot €2000,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot +/- €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2300,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Echtenerbrug.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Echtenerbrug (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Echtenerbrug. Zij werken met gangbare merken als Sentry en Grothe. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Akmarijp, Terkaple, Bantega en Echten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Echtenerbrug te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Echtenerbrug vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ + Hombli, Eufy, Netamo, Yale, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Echtenerbrug?

De kosten van een slim alarmsysteem in Echtenerbrug voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1225,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Echtenerbrug.


Postcodegebied: 8539

Plaats een reactie