Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bantega

Door het installeren van een alarmsysteem in Bantega is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je goede info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop vergelijk je op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Bantega en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-bantega

Alarminstallatie Bantega laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker bekijkt de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bantega? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor bepaal je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bantega.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Bantega?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot +/- €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2150,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bantega.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bantega (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel ontdek je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bantega. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Tadrian en Venitem. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Echtenerbrug, Akmarijp, Echten en Oosterzee.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Bantega te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bantega vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy, EZVIZ + Eve, Netamo, Yale, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bantega?

De kosten van een slim alarmsysteem in Bantega voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1000,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €30,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €450,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Bantega.


Postcodegebied: 8538

Plaats een reactie