Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterzee

Door middel van een alarmsysteem in Oosterzee verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we betrouwbare details over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Oosterzee en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-oosterzee

Alarminstallatie Oosterzee laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent analyseert de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterzee? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterzee en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oosterzee?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente De Fryske Marren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot wel €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1150,00 tot €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2800,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oosterzee.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterzee (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterzee. Zij kunnen je helpen met merken zoals Lloyd en Xteq. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Echten, Bantega, Follega en Eesterga.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Oosterzee te beperken. Check ook extra informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oosterzee vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link, Somfy & Eve, Arlo, Yale, Netamo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oosterzee?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oosterzee voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1125,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type alarm, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oosterzee.


Postcodegebied: 8536

Plaats een reactie