Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mariënberg

Met een alarmsysteem in Mariënberg beveilig je jouw huis tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp lees je uitgebreide details over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Mariënberg en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-marienberg

Alarminstallatie Mariënberg laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Mariënberg? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier kom je erachter welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mariënberg.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Mariënberg?

Vraag offertes op bij experts in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Hardenberg houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1075,00 – €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot wel €2300,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Mariënberg.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mariënberg (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mariënberg. Zij kunnen je helpen met merken zoals Effeff en Jablotron. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Sibculo, Kloosterhaar, Bergentheim en Daarle.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Mariënberg te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Mariënberg vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam, Somfy + Yale, Eufy, Hombli, Eve, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Mariënberg?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Mariënberg voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1450,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €35,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Liever haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera voor €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Mariënberg.


Postcodegebied: 7692

Plaats een reactie