Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Indijk

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Indijk beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij uitgebreide informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Indijk en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-indijk

Alarminstallatie Indijk laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Indijk? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Indijk en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Indijk?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot €1200,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2350,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1600,00 tot ongeveer €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Indijk.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Indijk (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Indijk. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Hemmink en Netgear. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Ypecolsga, Sloten, Smallebrugge en Woudsend.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Indijk te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Indijk vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link & Eufy, Hombli, Netamo, Yale, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Indijk?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Indijk voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1350,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Indijk.


Postcodegebied: 8553

Plaats een reactie