Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sloten

Door middel van een alarmsysteem in Sloten kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs delen wij handige informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Sloten en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-sloten

Alarminstallatie Sloten laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sloten? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sloten en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Sloten?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2100,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Sloten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sloten (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sloten. Zij werken met gangbare merken als Xteq en Ramcro. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Balk, Wijckel, Ypecolsga en Indijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Sloten te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Sloten vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Bosch, D-Link & Eufy, Netamo, Arlo, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sloten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Sloten voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1050,00. De echte prijs hangt af van het type alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per camera. Voorkeur voor haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Sloten.


Postcodegebied: 8556

Plaats een reactie