Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schildwolde

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Schildwolde heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je betrouwbare info over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Schildwolde en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-schildwolde

Alarminstallatie Schildwolde laten aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker controleert het signaal en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schildwolde? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor markeer je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schildwolde en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Schildwolde?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot wel €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2150,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Schildwolde.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schildwolde (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schildwolde. Zij hebben ervaring met merken als SMP en Vaiani. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Hellum, Siddeburen, Overschild en Luddeweer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Schildwolde te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Rookmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Schildwolde vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link + Arlo, Netamo, Hombli, Yale, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Schildwolde?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Schildwolde voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1375,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €30,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per stuk. Wil je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Schildwolde.


Postcodegebied: 9621, 9626

Plaats een reactie