Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Midden-Groningen

Door het installeren van een alarmsysteem in Midden-Groningen beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Midden-Groningen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-midden-groningen

Alarminstallatie Midden-Groningen laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Midden-Groningen? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Midden-Groningen en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Midden-Groningen?

Krijg verschillende offertes van specialisten in de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Midden-Groningen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot +/- €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Midden-Groningen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Midden-Groningen (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Midden-Groningen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Energizer en Networx. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Veendam, Pekela, Westerwolde en Stadskanaal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Midden-Groningen te limiteren. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Midden-Groningen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, D-Link, Foscam, EZVIZ + Yale, Eve, Arlo, Eufy, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Midden-Groningen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Midden-Groningen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1000,00. De echte prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra opties zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €42,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Midden-Groningen.


Postcodegebied: 9636

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie