Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Harkstede

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Harkstede beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we populaire details over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Harkstede en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-harkstede

Alarminstallatie Harkstede installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent analyseert de melding en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Harkstede? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor weet je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Harkstede en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Harkstede?

Vraag offertes op bij vakmannen in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, camerabewaking. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot +/- €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 oplopend tot €2650,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Harkstede.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Harkstede (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Harkstede. Zij kunnen je helpen met merken zoals Grothe en BBC. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Woudbloem, Froombosch, Scharmer en Kolham.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Harkstede te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Harkstede vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link + Eufy, Yale, Hombli, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Harkstede?

De kosten van een goed alarmsysteem in Harkstede voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1225,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Harkstede.


Postcodegebied: 9617

Plaats een reactie