Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Froombosch

Door middel van een alarmsysteem in Froombosch verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs lees je praktische informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Froombosch en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-froombosch

Alarminstallatie Froombosch aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Froombosch? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo ontdek je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Froombosch en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Froombosch?

Krijg verschillende offertes van installateurs uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Midden-Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot wel €1550,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 – €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1800,00 tot €2400,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Froombosch.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Froombosch (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Froombosch. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als PowerCell en Netgear. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Slochteren, Lageland, Woudbloem en Harkstede.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Froombosch te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Froombosch vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Foscam, TP-Link, Somfy of Eve, Arlo, Eufy, Yale, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Froombosch?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Froombosch voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1300,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Froombosch.


Postcodegebied: 9619

Plaats een reactie