Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lageland

Door middel van een alarmsysteem in Lageland beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij betrouwbare details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Lageland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-lageland

Alarminstallatie Lageland laten plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lageland? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lageland en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Lageland?

Vergelijk tarieven van experts in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 – €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 – €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot wel €2300,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Lageland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lageland (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lageland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ring en Texecom. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Lageland, Luddeweer, Slochteren en Froombosch.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Lageland te verminderen. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Lageland vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy of Yale, Eufy, Hombli, Eve, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lageland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Lageland voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1500,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 p/stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Lageland.


Postcodegebied: 9622

Plaats een reactie