Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sterksel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Sterksel beveilig je jouw huis tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je uitgebreide info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Sterksel en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-sterksel

Alarminstallatie Sterksel laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en waarschuwt de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sterksel? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sterksel en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Sterksel?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Heeze-Leende laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Verder zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €1600,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2200,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €2900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Sterksel.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sterksel (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sterksel. Zij kunnen je helpen met merken zoals INIM en Proteq. Of bekijk installateurs en bedrijven in Nederweert-Eind, Ospel, Gastel en Soerendonk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Sterksel te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Sterksel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link of Eve, Netamo, Hombli, Eufy, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Sterksel?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Sterksel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1125,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €250,00 per aansluiting. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Sterksel.


Postcodegebied: 6029

Plaats een reactie