Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drouwenermond

Door het installeren van een alarmsysteem in Drouwenermond heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Drouwenermond en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-drouwenermond

Alarminstallatie Drouwenermond laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Drouwenermond? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drouwenermond en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Drouwenermond?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Borger-Odoorn laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 tot wel €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot +/- €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Drouwenermond.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drouwenermond (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drouwenermond. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Fixapart en Clarius. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Buinerveen, Drouwenerveen, Nieuw-Buinen en Gasselternijveenschemond.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Drouwenermond te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Drouwenermond vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link, D-Link + Yale, Eufy, Eve, Netamo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Drouwenermond?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Drouwenermond voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €975,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Drouwenermond.


Postcodegebied: 9523

Plaats een reactie