Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Buinerveen

Door het installeren van een alarmsysteem in Buinerveen kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp lees je goede informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Buinerveen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-buinerveen

Alarminstallatie Buinerveen laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Buinerveen? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor ontdek je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Buinerveen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Buinerveen?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Borger-Odoorn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot +/- €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2850,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Buinerveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Buinerveen (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Buinerveen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Uni-T en JSC Merseta. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Drouwenerveen, Bronnegerveen, Drouwenermond en Nieuw-Buinen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Buinerveen te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Buinerveen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch & Yale, Netamo, Eufy, Hombli, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Buinerveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Buinerveen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €975,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per unit. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Buinerveen.


Postcodegebied: 9524

Plaats een reactie