Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bronnegerveen

Dankzij een alarmsysteem in Bronnegerveen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp tonen wij goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Bronnegerveen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-bronnegerveen

Alarminstallatie Bronnegerveen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bronnegerveen? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bronnegerveen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Bronnegerveen?

Vraag offertes op bij vakmannen uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Borger-Odoorn beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, buitensirene. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot €1750,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 – €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot circa €2050,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Bronnegerveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bronnegerveen (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bronnegerveen. Zij hebben ervaring met merken als Chubb Lips en WBox Technologies. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Bronneger, Buinen, Drouwenerveen en Buinerveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Bronnegerveen te verkleinen. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bronnegerveen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam + Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bronnegerveen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Bronnegerveen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1500,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Bronnegerveen.


Postcodegebied: 9526

Plaats een reactie