Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bronneger

Door middel van een alarmsysteem in Bronneger heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Bronneger en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-bronneger

Alarminstallatie Bronneger laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bronneger? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bronneger en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Bronneger?

Ontvang gratis offertes van installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Borger-Odoorn kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €1700,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot en met €2600,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bronneger.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bronneger (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bronneger. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Omron en Eurosafe. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Buinen, Borger, Bronnegerveen en Drouwenerveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Bronneger te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Bronneger vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy & Hombli, Eufy, Arlo, Yale, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Bronneger?

De kosten van een goed alarmsysteem in Bronneger voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1100,00. De precieze prijs is afhakelijk van het type alarm, de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per aansluiting. Zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Bronneger.


Postcodegebied: 9527

Plaats een reactie