Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Elp

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Elp beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Via onze adviseurs delen wij populaire info over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Elp en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-elp

Alarminstallatie Elp aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Elp? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Elp en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Elp?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Midden-Drenthe houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot +/- €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1650,00 oplopend tot €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Elp.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Elp (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Elp. Zij hebben ervaring met merken als Tzunali en BBC. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Schoonloo, Grolloo, Orvelte en Witteveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Elp te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Elp vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy of Yale, Eve, Arlo, Netamo, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Elp?

De kosten van een slim alarmsysteem in Elp voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1400,00. De normale prijs is afhakelijk van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Elp.


Postcodegebied: 9442

Plaats een reactie