Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schoonloo

Door het installeren van een alarmsysteem in Schoonloo is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp bieden we goede details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Schoonloo en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-schoonloo

Alarminstallatie Schoonloo plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij detectie zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional analyseert de melding en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schoonloo? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schoonloo en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Schoonloo?

Vraag offertes op bij installateurs in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Aa en Hunze beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 – €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Schoonloo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schoonloo (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht delen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schoonloo. Zij hebben ervaring met merken als Bticino en Tadrian. Of bekijk bedrijven en installateurs in Grolloo, Vredenheim, Elp en Orvelte.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Schoonloo te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Schoonloo vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Somfy, Foscam, D-Link & Yale, Eufy, Eve, Arlo, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Schoonloo?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schoonloo voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1150,00. De echte prijs is afhakelijk van het soort alarm, de extra opties zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €225,00 per unit. Zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Schoonloo.


Postcodegebied: 9443

Plaats een reactie