Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Veulen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Veulen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp tonen wij betrouwbare info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Veulen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-veulen

Alarminstallatie Veulen laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Veulen? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan markeer je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Veulen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De installateur geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Veulen?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Venray laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot +/- €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Veulen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Veulen (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Veulen. Zij hebben ervaring met merken als Texecom en De Raat. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Merselo, Vredepeel, Ysselsteyn en Heide.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Veulen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Veulen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link, EZVIZ & Arlo, Hombli, Yale, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Veulen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Veulen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €950,00. De totale prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de extra opties zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt checkt de centralist of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Veulen.


Postcodegebied: 5814

Plaats een reactie