Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Venray

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Venray heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je populaire informatie over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Venray en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-venray

Alarminstallatie Venray laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Venray? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Venray en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Venray?

Ontvang gratis offertes van experts in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Venray laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 – €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Venray.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Venray (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel check je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Venray. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Optex en Economy. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Bergen Limburg, Venlo, Deurne en Laarbeek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Venray te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Venray vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Foscam, TP-Link, Somfy & Yale, Eufy, Netamo, Hombli, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Venray?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Venray voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1050,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de medewerker wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €47,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Venray.


Postcodegebied: 5800, 5801, 5802, 5803, 5804

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie