Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Venlo

Door het installeren van een alarmsysteem in Venlo is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp lees je populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Venlo en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-venlo

Alarminstallatie Venlo plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator analyseert de situatie en waarschuwt de bewoners. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Venlo? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Venlo en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Venlo?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Venlo houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2750,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Venlo.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Venlo (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Venlo. Zij hebben ervaring met merken als Trias en Secu. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Beesel, Horst aan de Maas, Bergen Limburg en Venray.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Venlo te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Venlo vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, TP-Link of Hombli, Netamo, Eve, Yale, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Venlo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Venlo voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1225,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het soort alarm, de additionele services zoals camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Venlo.


Postcodegebied: 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie