Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ravenswoud

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Ravenswoud schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. Via onze adviseurs check je handige informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Ravenswoud en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-ravenswoud

Alarminstallatie Ravenswoud aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en belt direct de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ravenswoud? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier bepaal je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ravenswoud en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ravenswoud?

Vraag offertes op bij installateurs in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Ooststellingwerf gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 – €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 tot circa €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ravenswoud.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ravenswoud (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ravenswoud. Zij kunnen je helpen met merken zoals ACT en Sentrol. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Fochteloo, Oosterwolde, Langedijke en Elsloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ravenswoud te verkleinen. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Ravenswoud vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, D-Link + Arlo, Eufy, Hombli, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ravenswoud?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ravenswoud voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1175,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Ravenswoud.


Postcodegebied: 8427

Plaats een reactie