Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterwolde

Door het installeren van een alarmsysteem in Oosterwolde beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oosterwolde en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oosterwolde

Alarminstallatie Oosterwolde laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterwolde? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Daardoor maak je een plan welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterwolde en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Oosterwolde?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Ooststellingwerf beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1225,00 tot wel €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oosterwolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterwolde (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterwolde. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als IIyama en FireAngel. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Haule, Haulerwijk, Fochteloo en Ravenswoud.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oosterwolde te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oosterwolde vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch & Arlo, Eufy, Hombli, Eve, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oosterwolde?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oosterwolde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1000,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €55,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera vanaf €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Oosterwolde.


Postcodegebied: 8430, 8431

Plaats een reactie