Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haulerwijk

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Haulerwijk voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je populaire informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Haulerwijk en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-haulerwijk

Alarminstallatie Haulerwijk plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en belt direct de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haulerwijk? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Daardoor weet je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haulerwijk en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Haulerwijk?

Vergelijk tarieven van experts in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Ooststellingwerf laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot wel €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1900,00 oplopend tot €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Haulerwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haulerwijk (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel tonen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haulerwijk. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Duracell en Hikvsision. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Waskemeer, Donkerbroek, Haule en Oosterwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Haulerwijk te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Haulerwijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link & Yale, Eufy, Hombli, Netamo, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Haulerwijk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Haulerwijk voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1275,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €55,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Haulerwijk.


Postcodegebied: 8433

Plaats een reactie