Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Elahuizen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Elahuizen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we praktische details over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Elahuizen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-elahuizen

Alarminstallatie Elahuizen laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en belt direct de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Elahuizen? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan markeer je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Elahuizen en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Elahuizen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Verder heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot +/- €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 oplopend tot €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Elahuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Elahuizen (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Elahuizen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Eurosafe en Secuplus. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Oudega, Kolderwolde, Oudemirdum en Bakhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Elahuizen te limiteren. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Elahuizen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch, D-Link of Hombli, Arlo, Netamo, Yale, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Elahuizen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Elahuizen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €825,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 per unit. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera voor €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Elahuizen.


Postcodegebied: 8581

Plaats een reactie