Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bakhuizen

Dankzij een alarmsysteem in Bakhuizen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Bakhuizen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-bakhuizen

Alarminstallatie Bakhuizen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bakhuizen? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bakhuizen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Bakhuizen?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Fryske Marren kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot +/- €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot €2550,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Bakhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bakhuizen (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bakhuizen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Visonic en Fixapart. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Oudemirdum, Elahuizen, Mirns en Rijs.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Bakhuizen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Bakhuizen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, EZVIZ, D-Link, Somfy & Yale, Netamo, Eufy, Hombli, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bakhuizen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Bakhuizen voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €1100,00. De precieze prijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Bakhuizen.


Postcodegebied: 8574

Plaats een reactie