Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudemirdum

Met een alarmsysteem in Oudemirdum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp vind je populaire details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Oudemirdum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-oudemirdum

Alarminstallatie Oudemirdum laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudemirdum? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudemirdum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oudemirdum?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Oudemirdum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudemirdum (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudemirdum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Axis en Unisafe. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Elahuizen, Oudega, Bakhuizen en Mirns.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Oudemirdum te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oudemirdum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Foscam, TP-Link, Bosch + Eve, Yale, Eufy, Hombli, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oudemirdum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oudemirdum voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1350,00. De normale prijs is afhakelijk van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Oudemirdum.


Postcodegebied: 8567, 8576

Plaats een reactie